Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Ferrari 599 SA APERTA je na scéně!

Ferrari 599 SA APERTA je na scéně!

Jaroslav Hanus, datum vydání 27.9.2010

Kategorie: Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Ferrari 599 SA APERTA je na scéně!
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

94 fotografií dlouho očekávané otevřené verze Ferrari 599 GTB Fiorano.



Ferrari týden před začátkem Pařížského autosalonu odkrylo svoje eso, kterým se hlásí o post největší hvězdy této akce. Právě Pařížský autosalon bude hostit první veřejné představení dlouho toužebně očekávaného modelu.

O přípravách Ferrari 599 SA APERTA jsme informovali jako první světové médium již v červnu roku 2009 (zde) a od té doby jsme napjatě čekali na chvíli, kdy se Ferrari poprvé pochlubí s výsledkem své práce. Nedočkali jsme se ani v průběhu letošní srpnové Pebble Beach Concours d'Elegance, kde byla SA APERTA prezentována skupině elitních zákazníků. Ti byli předem připraveni o všechny fotoaparáty a mobilní telefony, na veřejnost proto nepronikly žádné fotografie. Dočkali jsme se až nyní, když samo Ferrari rozhodlo o zveřejnění prvních oficiálních fotografií a několika rámcových informací.

Ferrari 599 SA APERTA vznikne pouze v 80 kusové sérii, přičemž všechny plánované kusy jsou již vyprodány. Počet 80 ks má jednoduché zdůvodnění – SA APERTA byla postavena k 80. výročí vzniku designerského studia Pininfarina. Ferrari do názvu novinky pojalo dvě zásadní slova SA a APERTA. Iniciály SA jsou odkazem na Sergia a Andreu Pininfarinovy, kteří pro Ferrari stvořily ti nejkrásnější vozy. APERTA je v italštině „otevřená“.

Ferrari 599 SA APERTA dostalo, podobně jako Ferrari 550 Barchetta, jen lehkou plátěnou střechu doplněnou o vyztužené bočnice. SA APERTA zaujme konstrukcí ochranných oblouků za sedačkami jezdce a spolujezdce, stejně jako tvarováním bočních deflektorů z hliníku. Pozorným pozorovatelům neuniknou drobné změny designu přídě, stejně jako prahů. Změny nastaly i v interiéru. Ferrari dále pokračuje v éře velmi povedených litých kol.

Ferrari se chlubí svými výsledky na poli vyztužení podvozku i špičkovou, byť zatím nespecifikovanou, hmotností SA APERTY. Ferrari slibuje výkon 670 hp, tedy výkon, který dostanete jen v podání Ferrari 599 GTO, protože v běžném Fioranu disponujete jen pouhými 620 hp.

Již nyní se nemůžeme dočkat, až Ferrari 599 SA APERTA uvidíme příští týden v Paříži a budeme vám moci zprostředkovat první pocity z tohoto nového automobilového skvostu







Foto: 2010 (c) Ferrari, S.p.A.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners