Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Ferrari 430 Scuderia se představuje

Ferrari 430 Scuderia se představuje

Jaroslav Hanus, datum vydání 18.7.2007

Kategorie: Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Ferrari 430 Scuderia se představuje
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Toužebně očekávaný model byl konečně oficiálně odtajněn. Ferrari se vzdalo elektrizujícího, ale poměrně náročného názvu Challenge Stradale a zaměnila jej za jednoduché a úderné Scuderia.



Přídomek LP se tedy (zaplať pánbůh) nekoná a zasvěcení spekulanti, kteří se o správnosti tohoto názvu hádali do krve mají o čem přemýšlet (PS: Ferrari nepotřebuje kopírovat Lamborghini)

Veřejnosti bude vůz reálně představen poprvé při příležitosti Frankfurtského autosalonu a uvede ho sám Michael Schumacher.

430S je stejně jako jeho předchůdce F360CS opět zaměřen na řidiče, kteří vyžadují výkon a opravdový zážitek z jízdy. Vznikl tak velmi výkonný vůz, který opět ukazuje možnosti využití poznatků z F1 v prostředí vozů určených pro silniční užití.

Vývoj se zaměřil na snížení hmotnosti – ta se snížila o celých 100 kg, nyní je tedy na 1250 kg, to znamená, že na jeden hp připadá pouhých 2,45 kg. Samotný výkon motoru narostl o dalších 20 hp na výsledných 510 hp při 8.500 otáčkách za minutu.

Elektronicky řízený podvozek s novou zajímavým programem „Superfast“ je sladěn i s ovládáním převodovky, která při této volbě řadí za 60 milisekund. V jednom celku je integrováno ovládání elektronického diferenciálu E-Diff a trakční kontroly Trac vč. systému stabilizace.

Při pohledu zepředu zaujme modifikovaný přední nárazník, jehož nasávací otvory nyní více ladí s ostatními na bocích, ale určitě autoři uslyší hodně narážek a srovnávání s Gallardem. Boční výdechy předního nárazníku dostaly jedno žebro evokující původní 360CS. Design nových litých kol je po chudých letech opět zajímavým kusem v nabídce Ferrari. Na zádi zaujme hlavně modifikovaný difuzor s integrovaným výfukovým systémem. Drobnými úpravami prošel i racing grill. Interiér se nese opět ve spartánském karbonovém stylu. Při pohledu na volant potěší zakomponování otáčkoměru, tak jak jej známe z Enza nebo 599GTB. Přístrojová deska také řádně prokoukla.

První dvě F430S se dostanou do České republiky již během tohoto roku, dalsi dva kusy v únoru 2008. Každopádně někdo bude mit velmi hezké Vánoce...:)


Další informace poskytneme jakmile budou k dispozici.

Foto: 2007 (c) Ferrari S.p.A.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners