Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Ferrari Racing Days Brno - Day 3

Ferrari Racing Days Brno - Day 3

Jaroslav Hanus, datum vydání 19.9.2009

Kategorie: Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Ferrari Racing Days Brno - Day 3
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Konečně nastalo to na co jsme předchozí dny čekali – velké finále Ferrari Racing Days.



Nedělní ráno nás přivítalo slunečným počasím, které občas doplnil mírný větřík. Už od ranních hodin putovaly na okruh tisíce fanoušků což bylo hodně pozitivní, protože se potvrdilo, že se nenechali odradit počasím předchozích dnů. Též se potvrdilo, že server Czechferrari.cz nevytváříme pro úzkou skupinu lidí postižených stejným virem, ale že je nás zatraceně hodně a v neposlední řadě se prokázalo, že ne vždy sedíme na zadku a čekáme až co nám ti druzí přinesou až pod nos, ale jsme pro svůj koníček schopni také něco udělat.

Když jsme se po skončení celého programu dozvěděli, že po celý víkend se na FRD přišlo podívat 51.200 diváků, byli jsme upřímně šokováni, tímto krásným číslem. Děkujeme všem Tifosi!

Nedělní program sliboval jen to nejlepší. Od rána se po okruhu proháněli majitelé vozů Ferrari v testu pravidelnosti. Na ně navázal druhý závod Ferrari Challenge Europe. Ve chvíli kdy se na začátku boxové uličky předávaly vítězné trofeje jezdcům Ferrari Challenge, se již na svou demo session připravovali majitelé historických formulí Ferrari. Pro mnohé diváky byly nedělní dopolední jízdy F1 Clienti vrcholem této části programu. Po formulích se na trať vydali opět závodníci s Ferrari F430 Challenge v italské sérii Ferrari Challenge, ale jejich snažení bylo ve stínu očekávání příjezdu Marca Geného. Ten se na pitlane objevil kolem jedné hodiny a působil dle přesně naplánovaného programu ..... demonstrační jízda s Ferrari California, s Ferrari 430 Scuderia, s Ferrari FXX (o kterém si hodně lidí myslelo, že na něj Michael Schumacher nenechá nikoho jiného šáhnout). V okamžiku kdy Gené projížděl do posledního kola s FXX, vrcholily již přípravy na Ferrari F2008 (šasi no: 270) se kterým se měl Marc Gené pokusit překonat rekord Davida Coultharda. David zajel s McLarenem v roce 2002 na suché trati čas 1:36,77.

Zákulisní informace traťových komisařů (a ti ví vždycky všechno nejlíp a všude byli dvakrát) zněla, že Marc překonal rekord již v sobotu s klientskou formulí. Naděje, že podobný výkon zopakuje i za volantem F2008 najednou dostávala velmi reálné obrysy.

Marc Gené se po příjezdu v FXX dlouho nezdržoval a ihned se vrhl za volant F2008. Na trati odkroužil několik rychlých kol a na závěr přidal jedno rozlučkové, při kterém zamával všem divákům kolem trati. Měl důvod být spokojen. Časomíra u jeho nejrychlejšího kola ukázala hodnotu 1:35.974! Do pozice krále brněnského okruhu se konečně dostal jezdec pilotující vůz té správné značky!

Nedělní odpoledne si pro sebe vyhradili závodníci Ferrari Historic Challenge a také jezdci v rámci programu F1 Clienti. Tím ale program Ferrari Racing Days neskončil. V závěru dne byla trať opět otevřená pro majitele vozů Ferrari, tentokrát se mezi ně vklínila i jedna Alfa Romeo. Nikdo si nestěžoval, protože to byla Alfa Romeo 8C Competizione. Nám se povedlo svézt ve Ferrari F355 a Ferrari 430 Scuderia. Ferrari Racing Days tím pro nás skončily naprosto lahůdkově, ještě jednou děkujeme za perfektní svezení.

Na Masarykově okruhu v Brně jsme doprovázeli Ferrari Racing Days celé čtyři dny. Každý den byl jiný. Čtvrtek byl komorní, volný, v příjemném italském tempu, takřka bez pořadatelů a jejich namyšlenosti, dotěrnosti a nesmyslných příkazů, kterých jsme si užili v dalších dnech více než dost. Pátek byl uplakaný a pro některé účastníky i nebezpečný, kapky na vozech krásně malovaly. V sobotu nám sluníčko ukázalo vlídnou tvář a dovolilo roztočit dění na okruhu na plné obrátky. V neděli vrcholil program a zároveň za námi na okruh přijeli naši hosté. Nenudili jsme se ani vteřinu.

Velká akce spojená s Ferrari se do České republiky vrátila po dlouhých sedmi letech a vrátila se ve velkém stylu. Jistě se najde plno nespokojenců, kteří budou kritizovat různé detaily, to však nemůže zastínit úsilí a dobrou práci všech členů organizačního týmu.

Dovolíme si trochu věštit. Příští rok se FRD v Brně nejspíše nedočkáme. Důvod je jednoduchý. Do programu FRD se opět po roce vrátí zastávka v klasická Nürburgringu. Proto předpovídáme, že nejpozději v roce 2011 bychom se opět mohli všichni potkat na Ferrari Racing Days Brno 2011.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners