Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  GTracing  >  Titul pro Ferrari 458 Italia a AF Corse v Le Mans Series 2011

Titul pro Ferrari 458 Italia a AF Corse v Le Mans Series 2011

Jaroslav Hanus, datum vydání 22.9.2011

Kategorie: GTracing

posta  poslat tento článek známému
Titul pro Ferrari 458 Italia a AF Corse v Le Mans Series 2011
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Silverstone - 11. září 2011 - tento datum se zapsal do kategorie slávy automobilky Ferrari a teamu AF Corse Amata Ferrariho, který s úplně novým modelem Ferrari 458 Italia GT2 získal titul v prestižním šampionátu Le Mans Series v kategorii GT Pro s piloty Giancarlem Fisichellou a Gianmariou Brunim ve všech kategoriích pilotů teamů i značek což je v tomto těžkém a velmi konkurenčním šampionátu obzvlášť cenné vítězství!



O převaze teamu a automobilu Ferrari 458 Italia GT2 svědčí i fakt že tohoto úspěchu dosáhli v předstihu ještě před posledním závodem, když dokázali vyhrát závod v Silverstonu a tím získat bodovou převahu, která jim zajistila titul v kategorii jezdců teamů a obzvláště pro automobilku Ferrari v kategorii konstruktérů.

Giancarlo Fisichella nám k titulu řekl: Na prvním místě v šampionátu a závod Silverstone, je výsledkem skvělé práce všech z celého teamu: mechaniků, inženýrů i vedení.Auto bylo rychlé, zastávky v boxech byly bleskové a vše šlo podle plánu. Vítězství v šampionátu je pro mne velmi důležité, můj druhý ročník závodů s GT mi dává ještě větší pocit štěstí a radosti z účasti.

Gianmaria Bruni nám k zisku titulu řekl: Cítím velkou radost vyhrát Le Mans Series. Pracovali jsme tvrdě s týmem, pokusili se zlepšit osmé místo na startu. Dělali jsme vše a chtěli jsme toto vítězství přišlo po velmi těžkém závodu a boji! Je to skvělý ročník.

Amato Ferrari týmovému úspěchu sdělil: V naší druhé sezóně Le Mans Series jsme zvítězili díky vynikajícímu výkonu našich pilotů s novým vozem který je velmi rychlý a spolehlivý a v neposlední řadě i díky vynikajícím pneumatikám Michelin. Jsem hrdý na to co jsme v sezóně 2011 s automobily Ferrari a naším týmem dokázali.

Myslím že všem fandům Ferrari udělal team nesmírnou radost i tím že 23 hodin vodil vůz Ferrari týmu AF Corse v kategorii GT legendární závod 24 Hodin v Le Mans a i nakonec díky banální závadě celkově druhé místo v nejpestižnějším závodě na světě je obrovským úspěchem a jasným signálem do budoucna.

Grazíe Amatovi Ferrarimu a AF Corse







Text: Martin Klein AF Corse

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners