Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  FOC CZ  >  Finali Mondiali 2012

Finali Mondiali 2012

Jaroslav Hanus, datum vydání 27.12.2012

Kategorie: FOC CZ

posta  poslat tento článek známému
Finali Mondiali 2012
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Na přelomu listopadu a prosince Ferrari uzavřelo svou okruhovou sezónu tradiční akcí Finali Mondiali, která i v tomto roce zavítala na okruh Ricardo Tormo poblíž ve Valencie.



Program Finali Mondiali byl naplánován od pátku do neděle a v každou chvíli přinášel něco zajímavého. Ve Valencii vyvrcholila letošní sezóna Ferrari Challenge. U té příležitosti Ferrari oslavilo výročí 20 let závodění v Challenge poháru, kdy se nejdříve jezdilo s Ferrari F348 Challenge, pak jezdci přezbrojili na Ferrari F55 Challenge, poté dostali k dispozici Ferrari 360 Challenge, Ferrari F430 Challenge a nyní jezdí s Ferrari 458 Challenge.

Ve Valencii byl přítomen celý tým Corse Clienti a proto se jezdilo jak s Ferrari FXX, tak s 599XX a na řadu přišli i F1 Clienti s jejich historickými monoposty Ferrari F1. Moc pěkná byla i výstava historických vozů Ferrari, kde byly ty největší skvosty historie Ferrari. Naopak v protikladu nemohly chybět veskrze moderní vozy účastníků zaparkované na parkovišti pro hosty.

Akce byla určená i pro bilancování, tomu skvěle posloužila slavnostní sobotní večeře, které se účastnili všichni, kteří ve světě Ferrari něco znamenají. Ta se uskutečnila v samotném centru města ve valencijské ikoně Palau de les Arts, která byla opět celá nasvícená na červeno a dole uprostřed bazénu tomu všemu vévodili společně California a F12berlinetta. Slavnostní atmosféru vygradovalo i to, že v jejím průběhu došlo k dekorování nejlepších jezdců Ferrari Challenge a vítězných reprezentantů, kteří v letošním roce závodili s Ferrari vozy ve vytrvalostních závodech.

Bilancovalo se i v neděli při speciální tiskové konferenci, kde Fernando Alonso a Felipe Massa trpělivě odpovídali na dotazy (nejen) přítomných novinářů. V centru dění byl i prezident Ferrari Luca Cordero di Montezemolo. Fernando Alonso s Felipem Massou se ukázali i na trati, nejdřív odjeli kolo s vozy Challenge a potom přestoupili do svých formulí, aby po několika kolech a inscenované zastávce v boxech, vykroužili několik piruet na cílové rovince okruhu.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners