Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  FOC CZ  >  Finali Mondiali 2009 - foto 2#

Finali Mondiali 2009 - foto 2#

Jaroslav Hanus, datum vydání 16.12.2009

Kategorie: FOC CZ

posta  poslat tento článek známému
Finali Mondiali 2009 - foto 2#
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Finali Mondiali se tentokrát poprvé uskutečnili mimo " rodnou Itálii " na okruhu Ricardo Tormo poblíž ve Valencie.





Tentokrát, poprvé ve své historii, si Ferrari zvolilo pro ukončení celé sezony 2009 okruh mimo „ rodnou Itálii “ Těžko říci zdali to byl záměr, ale můžeme si zaspekulovat, že tím pravým důvodem proč se Světové finále konalo ve Španielsku na okruhu poblíž Valencie, je příchod Fernanda Alonsa do týmu Scuderie Ferari od sezony 2010. Byla to samozřejmě jako každý rok především velkolepá show pro fanoušky a přátele značky Ferrari. A v tomto duchu se nesla celá akce již od pátečního dopoledne. Pro nás, kteří jsme něco podobného i když v menším měřítku zažili před dvěmi měsíci v Brně, to byla spíše příležitost porovnat v čem byla tato akce jiná. Zejména počet historických vozů na dráze byl nepoměrně větší nežli v Brně, ale jinak na druhou stranu bychom zase Španiely mohli něco učit my. Co však opravdu z celého víkendu nadchlo, byl sobotní galavečer, který byl uspořádán v samotném centru města ve valencieské ikoně Palau de les Arts, která byla celá nasvícená na červeno samozřejmě s koníkem a dole uprostřed bazénu tomu všemu vévodili společně 458 Italia a 599 Fiorano. Tohle byl opravdu pohled, který Vám zůstane v paměti.

Neděle se nesla v klasickém duchu představení téměř všeho na kolech se znakem Ferrari „ někde na karoserii“. Byl k vidění program FXX, historici, vozy série Le Mans, 599XX, dokonce čtyři monoposty Formule 1 na dráze najednou a tomu všemu dávalo důraz představení Fernanda Alonsa jako nového člena rodiny Ferrari. Samozřejmě nebyla nouze také o zajímavé momenty jako v případě samotného prezidenta Ferrari, který jsi myslel, že tzv, brzdná zona ve formě „kačírku“ nebude pro novou Californii žádný problém. Bohužel byl a to dost výrazný, takže nejen Luca di Montezemolo, ale i Felipe a Fernando museli přesednout do dalšího vozu, aby mohli dokončit čestné kolo. Co však bylo nejdiskutovanějším tématem celého víkendu a také nejčastěji kladená otázka představitelům Ferrari? Samozřejmě spolupráce Felipeho a Fernanda v jednom společném týmu. Bylo velmi zajímavé sledovat reakce některých členů Scuderie či vedení Ferrari na položení této otázky. No upřímně řečeno, moc se jim do odpovědi nechtělo. Doufejme tedy, že v podání obou pilotů, bude tento potencionální problém vyřešen ke spokojenosti nás všech – fanoušků a milovníků Ferrari. Jak řekl Luca di Montezemolo v sobotu večer „ Řekl jsem všem, celému týmu Scuderie Ferrari, pánové není problém vzít si jeden rok dovolenou, s tím se nějak vyrovnám, ale dva ne, to už je opravdu hodně!“ Takže budeme věřit jeho slovům a doufat, že nás Felipe a Fernando opět vrátí na pomyslnou špičku motoristického sportu.


Zdroj: 2009 (c) Zdeněk Lepka - www.ferrari-owners-club.cz



Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners