Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Ferrari FXX Evoluzione - FXX nově

Ferrari FXX Evoluzione - FXX nově

Jaroslav Hanus, datum vydání 29.10.2007

Kategorie: Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Ferrari FXX Evoluzione - FXX nově
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Ferrari se po zamýšleném dvouletém programu s Ferrari FXX rozhodlo pokračovat a nabídnout novým i stávajícím majitelům obdobný testovací/zábavný program na budoucí dva roky.



Noví majitelé dostanou vůz Ferrari FXX Evoluzione. Stávající majitelé FXX budou mít možnost, nechat svůj původní vůz přestavět na evoluční verzi, která je vlastně výsledkem jejich testovací práce, která zahrnovala v roce 2006 16.500 odjetých km a v roce 2007 18.500 km. Nezanedbatelnou část této práce odvedl i Michael Schumacher.

Ferrari FXX Evoluzione – disponuje lety prověřeným dvanáctiválcem o objemu 6262 cm3, který je nyní naladěn na 632 kW (860 k) při 9500 ot./min (původní FXX: 590 kW (800 k) při 8500 ot./min). S tímto motorem bude spolupracovat vylepšená převodovka, která nyní odřadí za 60 milisekund. Změnily se i převodové poměry, tak aby bylo možno využít vyšších otáček motoru. Aerodynamika se změnila jen minimálně, hlavní zásahy jsou vidět v konstrukci zadních přítlačných ploch a zadního difuzoru, aerodynamická účinnost vozu však vzrostla o skvělých 25%!. V orientaci na trati nyní pomáhá i dvojice kamer nahrazujících boční zpětná zrcátka. Odladění potkalo i podvozek – nové pneumatiky Bridgestone s delší životností, nastavení podvozku, brzdy. Nový systém trakční kontroly umožňuje měnit 10 stupňů jeho nastavení od zatáčky k zatáčce (tedy pokud to stihnete....).

S Ferrari FXX Evoluzione je možné ve Fioranu zajet čas pod 1 minutu 16 sekund, tedy o 2 sekundy rychleji než s FXX.

Testovací program bude i nadále zahrnovat 6 akcí ročně, které jsou rovnoměrně rozděleny mezi Evropu, Severní Ameriku a Asii. Program FXX nebude chybět ani v rámci Ferrari World Finals

Foto: 2007 (c) Ferrari S.p.A.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners