Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Formule 1  >  Grand Prix USA 2013

Grand Prix USA 2013

Jaroslav Hanus, datum vydání 17.11.2013

Kategorie: Formule 1

posta  poslat tento článek známému
Grand Prix USA 2013
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Sebastian Vettel získal další vítězství v řadě zatímco fanoušci Ferrari museli sledovat další závod, které přineslo spíše zklamání než radost.



Termín
17.11.2013
Okruh
Circuit of The Americas, Austin
Počasí
jasno, teplo
Pole position
Sebastian Vettel
Vítěz
Sebastian Vettel




Na Ferrari F138 již není a nebude nic nového a proto zřejmě musíme trpět při pohledu na výsledkové listiny i to, že z boje o titul mezi jezdci jsme vypadli, z boje o pohár konstruktérů jsme vypadli, druhé místo v pohárů konstruktérů už taky nezískáme a tak nás může utěšovat (snad) jen titul vicemistra mezi jezdci pro Alonsa.

V kvalifikaci narozdíl od minulého závodu do Q3 nepostoupil Massa, který zajel jen patnáctý čas a šestý Alonso tak alespoň trochu zachraňoval čest týmu. Samotný závod po bezchybném startu v podání Sebastiana Vettela byl dlouho velmi nudný, který zachraňovalo jen pár soubojů, které se odehrály na trati. Pozitivní bylo, že se Alonso dokázal posunout na pátou pozici a tuto v závěru i uhájit. Negativní bylo, že Massa nedokázal získat ani jeden bod. Smutné to bylo obzvláště, protože oba Mercedesy opět bodovaly.





Průběžné bodové hodnocení jezdců: Sebastian Vettel 372 bodů, Fernando Alonso 227, Lewis Hamilton 187, Kimi Räikkönen 183, Mark Webber 181, Nico Rosberg 161, Romain Grosjean 132, Felipe Massa 106, Jenson Button 61, Paul di Resta 48, Nico Hulkenberg 47, Sergio Perez 41, Adrian Sutil 29, Daniel Ricciardo 19, Jean-Eric Vergne 13, Esteban Gutierrez 6, Valtteri Bottas 4, Pastor Maldonado 1.

Průběžné bodové hodnocení týmů: Red Bull Racing-Renault 553 bodů, Mercedes 348, Ferrari 333, Lotus-Renault 315, McLaren-Mercedes 102, Force India-Mercedes 77, Sauber-Ferrari 53, STR-Ferrari 32, Williams-Renault 5.




Nashledanou za 7 dnů v Brazílii ... kde se pojede poslední GP letošní sezóny



V roce 2012 to při GP USA vypadalo takto:

2012 - Návrat na závodní půdu do USA nepřinesl Scuderii Ferrari mnoho dobrého. Ferrari opět nedokázalo zrychlit svůj vůz a tak musel Fernando Alonso opět bojovat ze zadních pozic. V trénincích to i v Austinu nevypadalo až tak zle, ale plná pravda se projevila v kvalifikaci. Alonso stačil pouze na deváté místo. K sedmé startovní pozici mu pomohl Grosjean a pak také jeho týmový kolega Massa, kterému záměrně vyměnili převodovku, aby mohl Alonso startoval z čistější strany tratě. Oběť, kterou poskytl Massa se vyplatila, protože Alonso se hned v úvodu závodu dostal na čtvrté místo. Když ze závodu odstoupil do té doby třetí Webber, obsadil Alonso bronzovou pozici, kterou už do konce závodu nepustil. Vedoucí duo Vettel – Hamilton jezdil jinou ligu než Alonso, svědčí i tom i tragická ztráta Fernanda v cíli. Massa dojel jen těsně za Alonsem.
2007 - Ani GP USA nepřinesla pronikavé zlepšení do výsledků Ferrari, ale abychom nebyli nespravedliví, zas tak špatné to nebylo, třetí a čtvrté místo se počítá a je za něj stále slušných 11 bodů. Nezměnil se ani vítěz, kterým se stal opět Hamilton. Tentokrát se do závodu nezapojil safety car a hned byl na trati „klid“. Nezapojil se ani Robert Kubica, který dostal preventivní lékařský zákaz a proto ho nahradil Sebastian Vettel, který svou příležitost naplno využil a vybojoval si svůj první bod v F1.







POSTAVENÍ NA STARTU

1/ S. Vettel

2/ M. Webber
3/ R. Grosjean

4/ N. Hulkenberg
5/ L. Hamilton

6/ F. Alonso
7/ S. Perez

8/ H. Kovalainen
9/ V. Bottas

10/ D. Ricciardo
11/ P. di Resta

12/ N. Rosberg
13/ F. Massa

14/ J-E. Vergne
15/ J. Button

16/ A. Sutil
17/ P. Maldonado

18/ G. van der Garde
19/ J. Bianchi

20/ E. Gutierrez
21/ Ch. Pic

22/ M. Chilton


PRŮBĚH ZÁVODU




START Alonso - průměrně
1
Sutil - out
1
Safety car
1
Vettel - Grosjean - Hamilton - Webber - Hulkenberg - Perez - Alonso - 13.Massa
4
Restart
5
Chilton - penalty
8
Maldonado - pit - výměna předního spoileru
19
Vettel - Grosjean - Webber - Hamilton - Hulkenberg - Perez - Alonso - 12.Massa
21
Massa - pit 2,7 s.
26
Alonso - pit 2,6 s. - před Pereze
27
Vettel - pit
29
Alonso - Gutierez
36
Vettel - Grosjean - Webber - Hamilton - Hulkenberg - Alonso - 13.Massa
38
Massa - pit 3,1 s.
45
Alonso - Hulkenberg
47
Massa - Maldonado
50
Pic - penalty
56
Hulkenberg - Alonso
56
Alonso - Hulkenberg


CÍL Vettel - Grosjean - Webber - Hamilton - Alonso - Hulkenberg - Perez - Bottas - Rosberg - Button - Ricciardo - Vergne - Massa - Gutierrez - Kovalainen - di Resta - Maldonado - Bianchi - van der Garde - Pic - Chilton




Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners