Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Formule 1  >  Grand Prix Abu Dhabi 2011

Grand Prix Abu Dhabi 2011

Jaroslav Hanus, datum vydání 13.11.2011

Kategorie: Formule 1

posta  poslat tento článek známému
Grand Prix Abu Dhabi 2011
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Po roce zavítala Formule 1 opět do světa závodění při stmívání. Loni zde slavil mistrovský titul Sebastian Vettel. Dnes byl také první, první jezdec, který z GP odstoupil.



Termín
13.11.2011
Okruh
Yas Marina Circuit
Počasí
jasno, sucho
Pole position
Sebastian Vettel
Vítěz
Lewis Hamilton


Výsledky kvalifikace nasvědčovaly, že letošní GP Abu Dhabi nebude mít zásadně jiný průběh než předchozí velké ceny. Na pole position byl opět Sebastian Vettel a Ferrari si i tentokrát podělilo páté a šesté místo (Alonso, Massa). O to překvapivější byl úvod závodu. Vettel již při nájezdu na startovní rošt probrzdil plošku na pravém předním kole, přesto však bezpečně odstartoval a ujal se vedení. Alonsovi se podařilo ihned na startu postoupit na čtvrté místo. V první zatáčce prvního kola postihnul Vettela defekt pravé zadní pneumatiky spojený s ukázkovými hodinami. Vettel ještě dovezl svůj vůz do boxů, ale ze závodu musel odstoupit. Alonso ještě v prvním kole předjel Buttona a položil tím základ pro zbytek celého závodu. V tom se relativně dobře držel Hamiltona, občas jej i stahoval, ale k nějaké zásadnější akci se nedostal. Massa neustále bojoval s Buttonem a Webberem, dělal ale i závažné chyby, které jej nakonec stály čtvrté místo v cíli, zcela zásadní byly hodiny v 48.kole. Zpět na výslunní se dnes propracoval vítězný Hamilton, druhý dojel Alonso a stupně vítězů dokompletoval třetí Button.





Průběžné bodové hodnocení jezdců: Sebastian Vettel 374 bodů, Jenson Button 255, Fernando Alonso 245, Mark Webber 233, Lewis Hamilton 227, Felipe Massa 108, Nico Rosberg 83, Michael Schumacher 76, Vitaly Petrov 36, Nick Heidfeld 34, Adrian Sutil 34, Kamui Kobayashi 28, Jaime Alguersuari 26, Paul di Resta 23, Sebastien Buemi 15, Sergio Perez 14, Rubens Barrichello 4, Bruno Senna 2, Pastor Maldonado 1.

Průběžné bodové hodnocení týmů: RBR-Renault 607 bodů, McLaren-Mercedes 482, Ferrari 353, Mercedes 159, Renault 72, Force India-Mercedes 57, Sauber-Ferrari 42, STR-Ferrari 41, Williams-Cosworth 5.




Nashledanou za 14 dnů v Brazilii ...



V minulých letech to v Abu Dhabi vypadalo následovně:

2010 - V reálném životě se občas stává, že pokud se dva perou, třetí vyhraje. Dnes se historie opět opakovala. Ať už to byla zahleděnost Ferrari - Alonso do Red Bullu – Webber nebo geniální tah Red Bullu v podobě nastražení volavky v podobě předčasné zastávky Marka Webbera, výsledek byl jasný. Bezchybnou jízdou si Vettel připsal rozhodující vítězství a Alonso svou neschopností překonat tolik podceňovaný Renault s ještě podceňovanějším Petrovem nebyl schopen reagovat na aktuální vývoj závodu. Život může být paradoxní a je paradoxní. Tifosi Alonsa hodně nenáviděli za to, jak zkazil Schumacherovi jeho poslední sezónu, kdy jezdil pro Ferrari. Tifosi si přesto Alonsa pro jeho výsledky a zápal pro touhu po úspěchu zamilovali. Alonso loni opustil tým Renault a tím mj. uvolnil místo pro svého dnešního kata – Petrova.

2009 - Závod na novém okruhu v Abu Dhabi zakončil sezónu 2009 a měl být třešničkou na dortu. GP na okruhu postiženém kletbou jménem Tilke přinesl pouze 2-3 zajímavé momenty, pohled na západ slunce a výjezd z boxů v tunelu, což není zrovna atraktivní výsledek. Největší zklamání pak museli zažít všichni fanoušci Scuderie Ferrari, když místo boje o třetí příčku pohárů konstruktérů viděli jen vypuštěnou druhou polovinu závodu v podání Kimiho Raikkonena a zpackanou zastávku v boxech a následnou penalizaci v podání Giancarla Fisichelly. Fisichella se v závěru závodu alespoň trochu vykoupil svým kamikaze manévrem na Grosjeana. Dvanácté místo Kimiho Raikkonena a šestnácté místo Giancarla Fisichelly patřilo mezi nejostudnější výsledky Scuderie Ferrari za hodně dlouhou dobu.





POSTAVENÍ NA STARTU

1/ S. Vettel

2/ L. Hamilton
3/ J. Button

4/ M. Webber
5/ F. Alonso

6/ F. Massa
7/ N. Rosberg

8/ M. Schumacher
9/ A. Sutil

10/ P. di Resta
11/ S. Perez

12/ V. Petrov
13/ S. Buemi

14/ B. Senna
15/ J. Alguersuari

16/ K. Kobayashi
17/ H. Kovalainen

18/ J. Trulli
19/ T. Glock

20/ D. Ricciardo
21/ J. d'Ambrosio

22/ V. Liuzzi
23/ R. Barrichello

24/ P. Maldonado


PRŮBĚH ZÁVODU




START Alonso - pěkně
1
Vettel - defekt pravé zadní pneu
1
Alonso - Button
1
Schumacher - Rosberg
1
Rosberg - Schumacher
1
Senna - pit
1
Vettel - pit - out
4
Webber - Button
4
Button - Webber
12
Hamilton - Alonso - Button - Webber - Massa - Rosberg - Schumacher - Sutil - Resta - Buemi - Petrov
15
Webber - Button
15
Button - Webber
15
Massa - pit
16
Hamilton - pit - 3,6 s.
16
Alonso - pit - 4,0 s.
16
Button - pit
17
Webber - pit - problémy na odjezdu
20
Buemi - out
20
Ambrosio - out
30
Webber - Massa
30
Massa - Webber
34
Hamilton - Alonso - Button - Massa - Webber - Rosberg - Sutil - Schumacher
35
Webber - pit
36
Button - pit
40
Hamilton - pit - 3,6 s.
40
Massa - pit
42
Webber - Button
43
Alonso - pit - 3,2 s.
48
Massa - smyk, mimo trať
52
Ricciardo - out
54
Webber - pit
CÍL Hamilton - Alonso - Button - Webber - Massa - Rosberg - Schumacher - Sutil - di Resta - Kobayashi - Perez - Barrichello - Petrov - Maldonado - Alguersuari - Senna - Kovalainen - Trulli - Glock - Liuzzi




Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners