Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Ferrari California Launch CZ

Ferrari California Launch CZ

Jaroslav Hanus, datum vydání 22.2.2009

Kategorie: Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Ferrari California Launch CZ
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Jediný den poté co by se Enzo Ferrari dožil svých 111 narozenin, byl na český trh uveden vůz Ferrari California.



Společnost Scuderia Praha, a.s. představila dne 19.2.2009 svým hostům novinku ve své nabídce – Ferrari California – vůz, který je v nabídce automobilky v mnoha ohledech převratný. Ferrari California byla při prvních krůčcích Českou republikou doprovázena Mgr. Robertem Perglem, majitelem a ředitelem společnosti Scuderia Praha, a.s. a Fabiem Pigliapocem, italským velvyslanecem v ČR.

Historická vazba nového Ferrari California na legendární Ferrari 250 GT California Spyder se projevila ve volbě místa odhalení nového modelu. Byl jím jeden z ateliéru Barandovských filmových studií, přenášející hosty do Holywoodu daleké Kalifornie.

Ferrari California je dalším z řady novodobých Ferrari, které vypadají lépe naživo než na fotkách. California je oproti vozům Ferrari z přelomu osmdesátých a devadesátých let jednoznačně velkým bratrem, ve srovnání se současnou generací vozů Ferrari však působí až překvapivě vyrovnaně. Každý centimetr karosérie i interiéru byl designéry důsledně propracován, výsledkem je promyšlený fungující celek. Nad smyslem některých detailů se dá jistě dlouho diskutovat, ať už je to nádech kapoty bez jakéhokoliv propojení do sání vozu, či styl umístění dvojitých koncovek výfuku, který těžce nesou zejména fanoušci značky Lexus. Pokud jsou zmiňovány koncovky výfuku – bylo by škoda neupozornit na jeden zajímavý detail, kterým je konstrukce výše uloženého zakončení výfukového systému sestávajícího se z 3 dílů.

Ferrari slibovalo, že California bude velmi praktické auto, ale pohled na reálnou velikost zavazadlového prostoru při složené střeše moc optimistický není. Zavazadlový prostor je do značné míry limitován koncepcí vozu s uspořádáním transaxle, kdy je v zájmu dokonalého rozložení hmotnosti celého vozu, převodovka umístěna u zadní nápravy. Ostatně i díly skládací střechy a její mechanismus není prostorově zrovna nejskromnější. S ohledem na toto zjištění bude jistě zajímavé sledovat kolik klientů si Californii objedná bez zadních sedaček, pouze s lavicí pro zavazadla.

Interiér Californie představuje velmi útulné místo pro řidiče i spolujezdce. Zadní sedačky jsou spíše propagační, resp. děti a ultraštíhlé modelky nižšího vzrůstu je určitě ocení. Starostlivé rodiče potěší, že si k vozu mohou přiobjednat originální autosedačku, která se upíná do úchytů Isofix. Ostatní spolujezdci snad budou mít dostatek soudnosti a svou snahu probojovat se na zadní sedačky včas rozumně vyhodnotí

V České republice by se postupně mělo objevit více než 30 kusů Ferrari California, přičemž první vůz by měl být prvnímu českému zákazníkovi dodán v průběhu března 2009. Každý si sám pro sebe nebo v diskusi pod článkem může zkusit tipnout kolik českých, resp. českých a cizích Californií přijede na Ferrari Racing Days, které se konají na brněnském Masarykově okruhu ve dnech 4-6.9.2009.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners