Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Felipe Massa otevřel nový showroom Scuderie Praha!

Felipe Massa otevřel nový showroom Scuderie Praha!

Jaroslav Hanus, datum vydání 6.5.2010

Kategorie: Ferrari, FOC CZ

posta  poslat tento článek známému
Felipe Massa otevřel nový showroom Scuderie Praha!
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Jezdec teamu Scuderia Ferrari byl hlavním hostem včerejšího slavnostního otevření nového showroomu Ferrari v Praze.



Jezdec teamu Scuderia Ferrari a vicemistr světa Formule 1 z roku 2008 Felipe Massa měl do České republiky zavítat již v roce 2009. Po závažné havárii z kvalifikace na velkou cenu Maďarska však musela být jeho účast na Ferrari Racing Days zrušena a Felipe se místo návštěvy českých fanoušků musel, ač nerad, věnovat vlastní rekonvalescenci. Felipe ale slíbil, že se do České republiky brzy vrátí a svůj slib splnil.

Na místo činu – Evropskou ulici – přijel v Maserati Quattroporte (což bylo symbolické, protože v sousedství nově otevřeného showroomu Ferrari je též již dřív otevřený showroom Maserati, který též provozuje společnost Scuderia Praha a.s.) krátce po půl dvanácté a ihned se dostal do obležení svých fanoušků a následně i čekajících novinářů a fotografů. Po krátkém úvodu a rozhovoru jemuž aktivně asistoval i Mgr. Robert Pergl, generální ředitel společnosti Scuderia Praha, a.s. a Jiří Rozkošný, marketingový ředitel společnosti Scuderia Praha, a.s., došlo na uvedení Ferrari 458 Italia na český trh, při kterém Felipe Massa dokonce i auto nastartoval, aby ukázal jaký zvukový projev produkuje nová Italia. Po této slavnostní chvilce následovalo malé okénko pro dotazy novinářů a pak už bylo přichystáno nezbytné přestříhávání pásky. Krásné modelky, červená stuha, Felipe, nůžky. Vše k sobě pasovalo, vše fungovalo a Felipe jedním důležitým střihem rozpůlil slavnostní stuhu, tím otevřel nové prodejní místo, kde si kluci mladší i starší splní své sny.

Program Felipeho Massy ale neskončil. Po poskytnutí rozhovoru vybraným médiím Felipe poobědval společně s členy Ferrari Owners Clubu ČR a strávil s nimi další příjemné chvilky. Mezitím se v showroomu změnila jedna zásadní věc. Novináře nahradili pozvaní hosté a klienti společnosti Scuderia Praha, a.s. To byl signál pro druhou fázi ceremoniálu spočívající v představení nového Ferrari 458 Italia a hlavně v otevření showroomu pro klienty. Tím program Felipeho Massy v Praze skončil a po krátkém rozloučení se Felipe vydal na cestu do Barcelony, kde se o tomto víkendu uskuteční GP Španělska.

Vozy Ferrari se prodávaly v Praze už na více místech. Od dob stěhování z Pařížské ulice však showroom nebyl na společensky odpovídající adrese. Toto se však dnes změnilo. Scuderia Praha a.s. přestěhovala svůj showroom na Evropskou ulici v Praze 6, neboť staré prostory v ulici U Prioru už nestačily. I když se o ně Scuderia Praha snažila pečovat a stále je vylepšovat, bylo vidět, že limity starší budovy budou vždy tyto snahy omezovat a výsledek nebude nikdy takový jaký by mohl být.

Proto se jeví jako logické, že se stále rostoucí dealerství přesunulo do nových prostor. Při prvním pohledu na vás dýchne příjemný pocit, velké množství světla, elegance a příjemný styl. Showroom by mohl být jistě ještě větší, ale stavebně technické podmínky stavby budovy však toto neumožnily. Nový showroom byl vytvořen podle nového architektonického konceptu, který byl v zrealizován jako první dealerství tohoto druhu na světě (když pomineme ateliér Ferrari přímo v Maranellu). Kromě showroomu, kde budou vždy vystaveny jednotlivé nabízené vozy najdete v příjemně členěných prostorech i Atelier, kde je možno nakonfigurovat si své jedinečné Ferrari. Kromě počítačového konfigurátoru jsou k dispozici i reálné vzory lakování, čalounění, koberečků, litých kol, sedaček, volantů, lakování brzdných třmenů nebo přístrojových štítů. Můžete tak nejlépe vnímat podobu svého budoucího Ferrari a spoléhat se na své smysly, protože byť sebelepší počítačová simulace nemůže nikdy nahradit vlastní prožitek.

Fanoušci značky Ferrari si zde také přijdou na své, neboť mohou zavítat do Ferrari corner, kde si mohou vybrat z nabídky fashion kolekce Ferrari. Dobrý pozorovatel si jistě všimne i otevřené zasedací místnosti vyzdobené modely moderních i historických vozů Ferrari v kombinaci se zajímavým výběrem archivních fotografií, které dokumentují historii značky Ferrari. Pro všechny příchozí ještě jedna důležitá rada – pozor na schody za dveřmi, občas působí jak „past na mědvěda“

Společnost Scuderia Praha, a.s. se u příležitosti této velké akce pochlubila se svými výsledky za rok 2009. Prodej 23 vozů Maserati a hlavně výborných 46 vozů Ferrari (vč. závodních aut) představuje v roce, který se do historie zapsal jako rok ekonomické krize, doslova snový výsledek.

Rok 2009 byl úspěšný i na klubovém poli, když jediný oficiální klub majitelů vozů Ferrari v České republice – Ferrari Owner's Club Czech republic - (v době vzniku této reportáže měl již 31 členů) pod vedením Zdeňka Lepky prokázal, že je schopen řádně reprezentovat tradice a hodnoty značky Ferrari, a to i bez výstřelků typu rychlostních přesunů na party apod., které se opět v nedávné době staly vděčným námětem pro tradiční mediálně reklamní bouře.

Jaké jsou dojmy z nového stánku Ferrari v České republice? Veskrze pozitivní. Nové prodejní místo špičkově reprezentuje svou značku. Místo samotné je exklusivní. Má však jednu nevýhodu. Nikdy zde nebude takový klid jako byl na Ruzyni. Proto je dobře, že showroom je a bude oddělený od servisu. Ostatně v oblasti servisu chystá Scuderia Praha další velké novinky, proto se nechme překvapit výsledkem jejich snahy.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners