Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Společnost Ferrari  >  Carrozzeria Zanasi & Co. se představuje 1/3

Carrozzeria Zanasi & Co. se představuje 1/3

Jaroslav Hanus, datum vydání 1.9.2009

Kategorie: Společnost Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Carrozzeria Zanasi & Co. se představuje 1/3
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Mnoho fanoušků si myslí, že jsou dokonalí znalci všeho co je spojené s Ferrari, ale jen opravdoví fanoušci znají Carrozzeriu Zanasi & Co.



Příběh Zanasiho maranellské dílny je silně spojen s příběhem značky Ferrari. Enzo Ferrari začal spolupracovat s Uberdem Zanasim již v roce 1964. Enzo Ferrari potřeboval mechanika – karosáře, který pro něj bude řešit nutné opravy nejlépe do druhého dne. Zanasiho pracovní doba se proto odehrávala hlavně v nočních hodinách. V těchto letech byla práce karosářů především o ruční práci s kladivem. Zanasi dokázal svou práci odvést vždy perfektně a tím si udělal velké jméno.

V roce 1970 se Zanasi spojil s dalším karosářem Sandrem Martinellim a lakýrníkem Adrianem Giustim. V té době přestal Scaglietti v Modeně provádět opravy sériových vozů zákazníků Enza Ferrariho a na jeho místo nastoupil právě Zanasi se svými novými partnery. Od sedmdesátých let se již datuje úplné partnerství Zanasi - Ferrari, které znamenalo pro Zanasiho plné vytížení jeho kapacit.

Carrozzeria Zanasi & Co. je v současné době vedena Marcem Zanasim (syn Umberda) a potomky původních společníků. Carrozzeria Zanasi & Co. pro Ferrari lakuje všechny nestandardní barevné odstíny sériových vozů, ale i sportovní vozy, které nesou značku Ferrari. Proužky na Ferrari 430 Scuderia mají na svědomí zdejší šikovní lakýrníci, kteří jsou schopní splnit veškerá přání klientů. U Zanasiho se nejen lakují nestandardní barvy karosérie, ale provádí se i úpravy všech ostatních komponent auta, které se běžně nedělají v továrně. Jen díky tomu může Ferrari svým zákazníkům nabízet maximální míru individualizace. Zanasi rozšířil svoje působiště i do programu Ferrari Classiche a proto poskytuje své služby při renovaci vozů Ferrari, ale také při ověřování jejich původu. Carrozzeria Zanasi & Co. disponuje kromě lakovacích boxů také rovnacími stolicemi, na kterých jsou schopni opravovat i hliníkové díly moderních Ferrari. U Zanasiho si se stejným mistrovstvím poradí s malými oděrkami, ale i s velmi poničenými vozy.



_




Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners