Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Problém ohnivých Ferrari 458 Italia vyřešen?

Problém ohnivých Ferrari 458 Italia vyřešen?

Jaroslav Hanus, datum vydání 8.9.2010

Kategorie: Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Problém ohnivých Ferrari 458 Italia vyřešen?
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Lepidlo tu není to, co stojí za nepříjemnou ohnivou show. Ferrari se svým aktivním přístupem snaží vyřešit hrozící problém s novým Ferrari 458 Italia. Zdá se, že problém je úspěšně zažehnán.



Světová média v posledních měsících zaznamenala 4 incidenty, kdy s největší pravděpodobností bez zavinění řidiče došlo k požáru jejich nového Ferrari 458 Italia. Celkem je evidováno 10 shořelých Itálií, ale jen u 4 kusů se ukázalo, že vinu nese technika samotná. Při počtu 1250 ks (na to, že tento vůz není v prodeji ještě ani jeden rok, je toto číslo na poměry Ferrari závratné) vyrobených Itálií byl problém zaznamenán u 0,32% z nich. Závěry některých médií o velkém podílu ohněm poškozených Itálií je proto přehnaný a neodůvodněný. Přesto však tyto horké události nelze brát na lehkou váhu. Ferrari se proto postavilo k úkolu najít nápravu velmi aktivně.

Zdá se, že problémem Ferrari 458 Italia není jen uchycení tepelného štítu chránícího zadní podběhy, ale i systém odvodu benzínových par. Ferrari proto svolává všechny dosud prodané (a předané) Itálie do servisu k bezplatné opravě, která spočívá ve změně uchycení tepelných štítů pomocí nýtů (dříve se používalo lepidlo, které světová média považují za onoho ďábla, který za vše může) a výměně dílu zakončení systému odvodu benzínových par (který tipujeme za hlavního viníka my).

Ferrari se v rámci ochrany dobrých vztahů se svými klienty rozhodlo všem 10 (!!) majitelům shořelých Itálii nahradit jejich škodu novými vozy, což je v situaci, kdy automobilky obvykle rády mlží a hrají „mrtvé brouky“ naprosto unikátní a hodné obdivu.

Věříme, že nyní již bude vše v pořádku a všichni majitelé si budou moci užívat své Ferrari 458 Italia bez obav o své zdraví a svůj zhmotněný sen na čtyřech kolech.





_




_






Foto: 2010 (c) Autogespot.com, Wreckedexotics.com, Ferrari, S.p.A.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners