Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  FOC CZ  >  Mikulov TOUR 2010

Mikulov TOUR 2010

Jaroslav Hanus, datum vydání 29.9.2010

Kategorie: FOC CZ

posta  poslat tento článek známému
Mikulov TOUR 2010
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Ferrari Owner’s Club Czech republic objevoval o právě uplynulém víkendu krásy Jižní Moravy.



Pod názvem Mikulov TOUR se skrývá výlet za dobrým vínem a gastronomií, který členové FOC absolvovali 25-26.9.2010. Svou cestu účastníci odstartovali v Praze odkud se po D1 vydali do Brna, postupně se připojovali i členové klubu z Moravy až se číslo aut v koloně zastavilo na skvělé sedmnáctce. Po odjezdu z Brna směřovala celá kolona do hostitelského Mikulova, jelo se rychlostní silnicí i malými silničkami uprostřed vinic a vesniček plných sklípků. Podívali jsme se i na jednu z hrází vodní nádrže Nové mlýny. Kolona FOC rozdávala radost nejen místním obyvatelům ale i stovkám cyklistů (některým bychom raději nechali udělat kontrolu na přítomnost alkoholu v krvi), kteří se v této oblíbené oblasti pohybují

Již na cestě do Mikulova se nejmenovaní členové klubu v rádiové komunikaci dožadovali informace o obsahu plánovaného oběda. To však nebylo naštěstí prozrazeno a proto bylo i nadále na co se těšit. Po příjezdu do Mikulova nás čekalo ubytování a pak onen slavnostní oběd.

Po společném obědu se vozy FOC rozjeli na okružní jízdu Mikulovem, která se účastníkům tak zalíbila, že se některé úseky cesty projížděly dvakrát s jedním zastavením na mikulovském náměstí. Po chvilce obdivování tohoto kouzelného náměstí a jednom mírném souboji s jakousi kyselou a krajně neochotnou paní při vytváření kompozice hromadné fotky účastníků srazu se pokračovalo příjemným tempem do areálu Lednického zámku.

Krásný Lednický zámek nás nepřivítal zrovna nejveseleji. Z nebe začaly padat kapky, které houstly a houstly. Procházka zámeckým parkem se proto omezila na nejkratší cestu k přístavišti, kde již cekala (naštěstí) krytá loď 1. plavební společnosti s neskutečně upovídaným lodivodem, který měl za úkol, dovézt nás bezpečně až k Minaretu (maurská stavba, která slouží jako vyhlídková věž). Původně plánovaná návštěva tohoto Minaretu se kvůli dešti smrskla pouze na vyhlídku na Minaret, ale nikdo si nestěžoval.

Po návratu z Lednice do Mikulovala následoval krátký odpočinek před začátkem večerního programu. Tím byla návštěva vinotéky Sv.Urbana v Mikulově, kde pro nás kromě dobrého jídla byla připravena především dobrá vína a krátké představení této vinotéky. Se sklenkou vína tu toho druhu a poté jiného druhu jsme v příjemné atmosféře, vyšperkované příjemnou hudbou, strávili prakticky celý večer, probrali skoro všechna témata ... od aut po život a zpět k autům. Sobotní večery a noci bývají dlouhé, proto byl po sommelierském zážitku připraven ještě bowlingový turnaj pro všechny, kteří měli stále dost sil a chutě se hýbat a které ještě dostatečně nepřitahovala postel a spánek.

Po napínavém bowlingovém turnaji, jehož vítěz je dosud neznámý, jsme šli spát až v neděli, v noci, nad ránem. Čím později, tím se ráno hůře vstávalo. Neděle byla věnována po předchozím náročném dni relaxaci a postupnému návratu domů. Odpolední velkou cenu Singapuru a vítězství Fernanda Alonsa s Ferrari tak již většina účastníků Mikulov TOUR 2010 u svých domácích televizorů.

A Mikulov TOUR 2010? Jaká byla? Výborně připravená a zorganizovaná, příjemně překvapila velkým počtem účastníků – pro FOC CZ dosud největším, pohodovou náladu, provázená dobrým jídlem a ještě lepším pitím. Počasí mohlo být lepší, ale člověk nemůže mít vše. Rozhodně stálo zato se zúčastnit. Mikulov TOUR 2010 se určitě pozitivně zapíše do klubové historie.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners