Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Formule 1  >  Michael Schumacher slaví své 41. narozeniny

Michael Schumacher slaví své 41. narozeniny

Jaroslav Hanus, datum vydání 3.1.2010

Kategorie: Formule 1

posta  poslat tento článek známému
Michael Schumacher slaví své 41. narozeniny
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Michael Schumacher slaví dne 3.1.2010 své 41. narozeniny. 3.1.1969 přišel na svět člověk, který je od roku 1996 neodmyslitelně spjat s Ferrari, člověk, který posunul Ferrari zpět na vrchol. Michael Schumacher rodinu Ferrari v závěru roku 2008 opustil. Přesto děkujeme a gratulujeme!



Ač si o přestupu Michaela Schumachera k Mercedesu můžeme myslet cokoliv, neměli bychom fandil přepisování historie a najednou odbarvovat dresy nebo zapomínat ty krásné zážitky, které jsme prožili jen díky němu, že závodil pro značku našeho srdce...

Žívot ani závodění není o kdyby, ale jedno je jisté. Kdyby bylo Ferrari schopné nabídnout Schumacherovi závodní sedačku pro sezónu 2010, nikdy by k jeho odchodu nedošlo. Zdánlivě nesmyslné snahy Lucy di Montezemola o možnost nasadit třetí vůz jsou toho důkazem. Ostatně toto potvrdili i Marc Gené nebo Piero Ferrari.

Mnoho fanoušků Ferrari je přesvědčeno, že jeho současné angažmá u Mercedesu nemůže nikomu nic přinést. Proč legendy neumí končit? (Hašek, Zeman, Nedvěd)

Možná je to tím, že začínají jako mladíci a končí za situace, kdy mají ještě dost sil. Doma je sedět nebaví, podnikat neumí (Hašek), tak se vrací k tomu co jim šlo. U Schumachera byl odchod daný i tím, že kdyby neskončil, do značný míry by zničil kariéru Massy. A řídit dnešní F1čky už taky není co bývalo..... takže proč se nevrátit.

Na návratu Michaela Schumachera vydělají všichni. Michael Schumacher se vrátí k tomu co má rád - závodění, no a zadarmo jezdit nebude. Mercedes se zbaví frustrace, že ačkoliv ho pro svět závodění vychoval, nikdy pro ně Schumacher nejezdil a současně na tom vydělají slušné peníze v rámci svého marketingu

Bernie Ecclestone na tom taky trhne slušné peníze, protože Schumacher přitáhne jak k televizi tak na okruhy plno diváků, které prostě současní jezdci F1 bez charisma a schopností nemohli přitáhnout.

Vydělají na tom výrobci suvenýrů (a to i těch licencovaných od Ferrari, získá tedy i Ferrari).

A konec konců dřív či později na tom vydělá i samotné Ferrari, protože toto je přelomová událost, která bude v budoucnu legendou, o které se budou psát knížky a bude dlouho vyprávět. Slavná značka nemůže existovat bez takových legend, to tvoří její sílu, to tvoří sílu Ferrari.

A pokud někteří fanoušci hlásají, že „Z Barcelony do Reálu Madrid, ze Sparty do Slávie a z Ferrari do Mercedesu se chodit nemá“, ano, nemá, přesto se to děje....



Pokud máte na věc jiný pohled sdělte nám ho zde: Link

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners