Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  GTracing  >  Malchárek s Vorbou vítězi Podzimní ceny

Malchárek s Vorbou vítězi Podzimní ceny

Karel Gallina, datum vydání 26.9.2011

Kategorie: GTracing

posta  poslat tento článek známému
Malchárek s Vorbou vítězi Podzimní ceny
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Jirko Malchárek s Michaelem Vorbou vybojovali absolutní vítězství ve vytrvalostním závodě Podzimní ceny Masarykova okruhu v Brně a udrželi naději na zisk mistrovského titulu.



Dvouhodinový vytrvalostní závod přinesl nádhernou podívanou a znovu se potvrdilo, že absence vozů DTM šampionátu prospívá, neboť o vítězství bojuje více vozů v napínavých závodech až do cíle. Jestliže poslední závod na Slovensku přišel o velké finále kvůli červeným vlajkám, v Brně se závodilo až do konce a první tři vozy v cíli byly odmávnuty v šesti sekundách!

Začátek víkendu byl pro tým hodně hektický, ve čtvrtečních trénincích totiž došlo k problému s motorem. Jediným řešením byla jeho výměna, mechanici tak strávili noc na okruhu a práci dokončili v pět hodin ráno. Náhradní motor fungoval bez problémů, ale o několik desítek koní menší výkon byl znát na maximální rychlosti vozu.

Červené Ferrari s číslem 101 rozjížděl tradičně Malchárek, který držel čtvrté místo a díky vyrovnaným časům i kontakt se přímými soupeři, do boxů zajížděl střídat z druhého místa. Po odstoupení vozu Pagani bylo jasné, že se o vítězství porve právě Ferrari Menxu spolu se dvěma vozy Porsche. Vorba po vyjetí na trať rychle stahoval náskok týmu ARC Bratislava a v polovině druhé hodiny se dostal do vedení. Svým soupeřům rychle ujel a pak už kontroloval náskok na své pronásledovatele. Dvojici vozů Porsche v cíli dělily jen dvě desetiny sekundy. V průběžném pořadí vytrvalostních závodů českého šampionátu se Vorba s Malchárkem posunuli na druhé místo, před závěrečným Epilogem ztrácí 9,5 bodu na tým ARC Bratislava.

V týmu Menx se v Brně ve sprintech premiérově představil Jakub Kubas, který předchozí závod absolvoval s vozem Saleen. Brněnský jezdec hlavně sbíral zkušenosti a v průběhu víkendu průběžně zrychloval. Jeho víkend byl o to komplikovanější, že kvůli technickým problémům absolvoval minimum kol ve volných trénincích. Ve sprintech nakonec získal 20. a 15. místo.

Jirko Malchárek: "Mám ohromnou radost. Konečně jsme prolomili smůlu z minulých závodů a potvrdili naši sílu. Michal skvěle finišoval a věřil jsem, že to dobře dopadne. Pokud jde o moji jízdu, vůz fungoval perfektně a dokázal jsem celou hodinu odjet v rychlém tempu bez sebemenší chyby, což mě také těší. Znovu se potvrdilo, že s Michalem tvoříme jednu z nejvyrovnanějších dvojic ve startovním poli."

Michael Vorba: "Tentokrát jsem si opravdu zazávodil. Rozdíly byly malé, po zastávce v boxech jsem měl od týmu zprávy, jak stahuji vedoucí vůz. Naštěstí se mi ho podařilo bez větších problémů předjet a po vyjetí menšího náskoku jsem už kontroloval situaci. O titul se ještě popereme na Epilogu."

Jakub Kubas: "Tento víkend byl hlavně o učení. S Ferrari je třeba jet úplně jinak než se Saleenem, takže jsem se učil a postupně zrychloval. Určitě mám ještě velké rezervy, což je dobře vidět na srovnání dat."

David Pachman, závodní inženýr: "Byl to pro nás náročný víkend, v trénincích jsme měli problém s motorem a museli jsme ho vyměnit za jiný, s menším výkonem. Naštěstí se vše podařilo vyřešit do sobotních závodů. Jirko i Michal odjeli výborný závod bez chyb, vůz v závodě fungoval bez problémů. Možná jsme mohli být ještě malinko rychlejší, přece jenom vyvážení nebylo ideální a byla znát menší nedotáčivost."


Foto: Karel Gallina
Text: tisková zpráva Menx

Galerie

Související články

    Nebyly nalezeny žádné související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners