Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  FOC CZ  >  FOC UAE European Summer Trip 2011 - 1#

FOC UAE European Summer Trip 2011 - 1#

Jaroslav Hanus, datum vydání 8.7.2011

Kategorie: FOC CZ

posta  poslat tento článek známému
FOC UAE European Summer Trip 2011 - 1#
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

V rádiu zní: „kolona 40 vozů Ferrari jede dálnici D5! .... a za necelé dvě hodiny ... „kolona 60 vozů Ferrari projíždí centrem Prahy! ... ne ne, to není fatamorgána! To byla realita!



Český Ferrari Owner’s club měl tu čest přivítat své kolegy a kamarády z Ferrari Owner's Clubu Spojených Arabských Emirátů, kteří se na konci června vydali na svůj výlet nazvaný FOC UAE European Summer Trip 2011. Z německého Hamburku a Nürburgringu cestovali do České republiky a následně do Rakouska, Slovinska a Itálie.

28.6.2011 zavítal konvoj vozů FOC UAE do České republiky, kde byl pro účastníky výletu připraven atraktivní program. Po přechodu hranic a nezbytném tankování, které se uskutečnilo na čerpací stanici Shell, se vstříc Praze spolu s hosty vydala i skupina 7 velvyslanců českého FOC. Za policejní asistence tato cesta probíhala bez jakýchkoliv problémů. Další významnou zastávkou byla Rudná u Prahy, kde se ke koloně připojili i další členové českého FOC a hosté a klienti společnosti Scuderia Praha. Kolona nakonec tvořila 62 vozů Ferrari! Po krátké přestávce v Rudné byl čas vyrazit na Hrad. Pražský Hrad.

Hladkou cestu na Hradčanské náměstí jistila ze všech směrů Policie ČR, která tentokrát opravdu pomáhala a chránila. Přelety helikoptéry z policejního prezidia byly impozantní. Všechny vozy proto bez jediného zakolísání dorazily až před bránu Pražského hradu a vytvořili zde jedinečnou formaci. Pro účastníky zde byl připraven Martini bar a hlavně výhled na jedinečné pražské panorama. Po hodině rozhovorů, fotografování a rozjímání bylo načase vydat se dál. Zaparkovat auto v prostorech Engine clubu a ubytovat se. Tím ale program nekončil. Připraven byl ještě večerní program v restauraci Bílkova 13, který se zejména pro některé české členy FOC protáhl až do hodně pozdních hodin.

Středa byla určená pro objevování krás Prahy a členové FOC UAE této příležitosti plně využili. Středeční večer pak byl ve znamení galavečera v prostorách Trojského zámku. Z garáží Engine clubu se opět za asistence přesunula kolona účastníků k místu konání slavnostního večerního programu. Ten začínal už samotným příjezdem před Trojský zámek, kde byli všichni hosté uvítáni příjemným přípitkem a obsluhou v dobových kostýmech. Následovalo první focení a odchod po červeném koberci do prostor zámku. Po chvíli příjemného povídání se ke slovu dostaly i chuťové buňky, které si užívaly pětichodové menu.

Prostor pro proslovy vyplnil prezident Ferrari Owner's Clubu Spojených Arabských Emirátů Fred Kamperman, který poděkoval českému FOC i české policii, Massimo Gallotta zastupující společnost Ferrari S.p.A. a hlavně Zdeněk Lepka, prezident Ferrari Owner's Clubu České republiky, který měl ještě den před ze svého projevu „drobné“ obavy, ale nakonec byla jeho slova strhující a nezapomenutelná. Součástí večera byla i výstava fotografií Jiřího Křenka, prezentace knihy The Official Ferrari Opus, vystoupení jedinečné zpěvačky Radky Fišarové - české Edith Piaf. Překvapení na závěr obstaral nejen samotný pohled do krásných "Ferrari" zahrad, ale i červeně nasvícený Trojský zámek. Při odchodu dostaly dámy krásnou květinu s logem celé akce a pánové dárkové balení pivního speciálu Master.

Čtvrtek byl vyhrazen pro návštěvu plzeňského pivovaru, poznávání jeho historie technologických postupů a chutě jeho světoznámého produktu. Nastal čas loučení – pátek. To se v ranních hodinách vydala kolona tvořená členy FOC UAE a zástupci českého FOC směrem Rakousko po D1. V rakouské obci Retz již čekali zástupci Ferrari Owner’s clubu Österreich. Fred Kamperman ještě jednou poděkoval zástupcům českého FOC za vřelé přijetí v České republice a spoustu zážitků, které v naší zemi prožili. Kroky FOC CZ a FOC UAE se tím rozdělily. Těšíme se na další naše setkání!

Pozn.: v době vydání této reportáže jsou právě členové FOC UAE na návštěvě Maranella.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners