Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Ferrari Superamerica 45

Ferrari Superamerica 45

Jaroslav Hanus, datum vydání 19.5.2011

Kategorie: Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Ferrari Superamerica 45
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Doplněno: video // U příležitosti nadcházející Concorso d'Eleganza Villa d'Este bylo představeno nové unikátní Ferrari Superamerica 45.



Ferrari Superamerica 45 si objednal známý sběratel Peter Kalikowov, pro kterého již v roce 2006 Ferrari postavilo jedinečné Ferrari 612 Kappa, které vzniklo důkladnou úpravou modelu 612 Scaglietti.

Peter Kalikowov se aktivně podílel na stvoření Superamericy 45 a v dnešních dnech převzal v Maranellu výsledek společného snažení. Svůj nový klenot představí při Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Ferrari Superamerica 45 je plně tovární úpravou vozu Ferrari 599 GTB Fiorano a proto se dá očekávat, že si do budoucna uchová svou hodnotu. Superamerica 45 je vyvedena v modrém laku Blu Antille, který též zdobí jiné auto ze sbírky Petera Kalikowa Ferrari 400 Superamerica cabriolet (odkaz: foto, 1961, S/N 2331SA, vůz, který byl ozdobou stánku Ferrari na Ženevském autosalonu, původně byl lakován v barvě Bianco Hermellino). Před 45 lety se Peter Kalikow stal majitelem svého prvního Ferrari a proto do názvu svého posledního Ferrari zakomponoval číslici 45.

Při pohledu na Ferrari Superamerica 45 si nemůžete nevšimnout upravené střechy, která je koncepčně podobná s tou, která byla vytvořena pro Ferrari 575 Superamerica, narozdíl od ní však není skleněná, nýbrž karbonová. Peter Kalikow proto nebude moci střechu průběžně ztmavovat či zprůhledňovat, ale při spolehlivosti tohoto mechanismu z 575 asi nemusí litovat. Velké změny prodělalo i víko zavazadlového prostoru, které zde slouží jako lůžko pro složenou střechu a je zakončeno integrovaným spoilerem (ten je vybaven třetím brzdovým světlem). Rám čelního okna, zpětná zrcátka, kliky dveří a přední mřížka chladiče jsou provedeny v leštěném hliníku (obdoba 612 Kappa). Pozorný divák nepřehledne modifikovanou kapotu a zejména zdvojené boční výdechy, které odvádí z motorového prostoru horký vzduch. Ferrari Superamerica 45 je obuta do speciálně upravených kol jejichž design jsme již poznali u Ferrari 599 SA APERTA.







Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners