Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Ferrari F450 – nová dimenze supersportu

Ferrari F450 – nová dimenze supersportu

Jaroslav Hanus, datum vydání 29.3.2009

Kategorie: Ferrari

posta  poslat tento článek známému
Ferrari F450 – nová dimenze supersportu
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Skutečnost, že Ferrari připravuje nástupce modelu F430, už zřejmě nikoho nepřekvapí. To co ale způsobí velkou bouři bude technika tohoto vozu. Zrno se oddělí od plev!



Ferrari již delší dobu testuje jednotlivé technické komponenty v mule, která má podobu F430. Tento prototyp již zachytilo mnoho fotografů Testovalo se ve Fioranu, italských silnicích, ale i za polárním kruhem.

Ferrari F450 přijde do výroby již v druhé polovině roku 2009 a dnes je již téměř jisté, že na IAA ve Frankfurtu uvidíme velkou premiéru.

Nyní tedy k tomu podstatnému! F450 bude pohánět osmiválec o objemu 4497 cm3 do kterého bude proudit palivo přes přímé vstřikování. Motor dopovaný dvojicí turbodmychadel bude k zadním kolům přenášet zdrcujících 655 hp, tedy cca 490 kw! Jistě uznáte, že 500 hp, jak uvádějí mnohé jiné zdroje je na nástupce F430 hodně málo. Motor bude posilovat i systém KERS (Kinetic Energy Recovery System), který je vyvíjen ve spolupráci s Magneti Marelli, jehož původ bude odvozen od KERS jednotky, kterou užívá Scuderia Ferrari ve Formuli 1.

Fanoušky ostrých silničních modelů Ferrari jistě potěší i to, že 360 Challenge Stradale a 430 Scuderia dostane svého následovníka.

Je paradoxní, že přes ekologické běsnění evropských politiků a jiných mezinárodních či lokálních figurek, vznikne tak zajímavý vůz. Konkurenční automobilky budou mít asi hodně námětů k přemýšlení, neboť pokud se jim do současné doby dařilo celkem úspěšně stahovat náskok Ferrari nebo se alespoň tak tvářit, pak Ferrari F450 uvrhne veškerou konkurenci do role statistů.



Foto: 2008-9 (C) AutoExpress, worldcarfans.com,

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners