Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari tuning  >  Ferrari 458 Italia Oakley Design

Ferrari 458 Italia Oakley Design

Jaroslav Hanus, datum vydání 11.10.2010

Kategorie: Ferrari tuning

posta  poslat tento článek známému
Ferrari 458 Italia Oakley Design
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

První komplexnější tuningový kit pro Ferrari 458 Italia představila společnost Oakley Design.



Paradoxní je to, že Oakley Design se zabývá tradičně vozy Porsche a 458 Italia je jejich prvním počinem ve světě automobilů Ferrari. Společnost Oakley Design tak předehnala všechny tradiční úpravce vozů Ferrari.

A co Oakley Design nabízí? Oakley Design se jako stavitel okruhových aut specializuje zejména na úpravu techniky + snížení hmotnosti a méně na úpravu vzhledu. Proto při pohledu na upravenou Itálii zaznamenáte prakticky jen nové přední karbonové lízátko, mající, dle výsledků testování ve větrném tunelu, zvýšit přítlak na přední nápravu o 25 kg (při rychlosti 240 km/h), střechu zpětná zrcátka s karbonovým dekorem a karbonový kryt motoru. Na boku vozu jsou upravené prahy. Záď vozu zdobí nový karbonový difuzor (lehčí o 10 kg oproti sériovému) a spoiler (v podobě decentní odtrhové hrany s Gurneyho klapkou), který má přidat 23 kg přítlaku na zadní nápravě (opět při rychlosti 240 km/h). Oakley Design se zabývalo i zásahy do systému proudění vzduchu v přídi vozu, což se projevuje i v nových výdeších vedle předních světlometů.

Okruhové zaměření Oakley Design je patrné zejména ze snahy snížit hmotnost vozu. Toho Oakley Design dosahuje nejen pomocí použití karbonových dílů. 30 kg bylo uspořeno i na výfukovém systému, který je nyní z titanu. Díky kolům postaveným na bázi karbonu a magnézia se podařilo ušetřit dalších 32 kg. Tato kola jsou o rozměru 9.0J x 20 a 11.0J x 20 s pneumatikami 245/35ZR20 vpředu a 295/35ZR20 vzadu. Oakley Design nabízí i o jeden palec menší kola od HRE Racing o rozměru 9.0J x 19 a 11.0J x 19.

Motor Itálie po zásahu Oakley Design produkuje 623 hp (série 570 ps) a hodnota maximálního točivého momentu dosahuje 573 Nm (série 540 Nm). Ferrari 458 Italia od Oakley Design zrychluje z 0 na 100 km/h za 3,0 s (série 3,4 s). Maximální rychlost je až za hodnotou 335 km/h (série 325 km/h). Oakley Design těchto výsledků dosáhlo pomocí úprav na sání, již zmíněného výfukového systému a přeprogramování motor managementu.

Oakley Design se chlubí, že postaví jen 7 kusů (původní plán 5 kusů byl pro velký zájem zvýšen). Jednotlivé díly z kitu budou samozřejmě dostupné i pro další zájemce. Do budoucna nabídne Oakley Design i patřičné úpravy na podvozku auta, které vyvíjí společně se společností Intrax.















Máte-li zájem o takto upravený vůz, o jednotlivé díly nebo další informace, neváhejte nás kontaktovat, jsme tu právě pro Vás: ftuning@czechferrari.cz


Czechferrari Tuning – konzultace, kompletní dodávky dílů ze zahraničí včetně zajištění administrativních úkonů a zajištění odborné montáže.






Foto: Oakley Design + Gtspirit.com

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners