Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  GTracing  >  Brněnský víkend Menxu: příjemné výsledky s nejlepším na konec

Brněnský víkend Menxu: příjemné výsledky s nejlepším na konec

Karel Gallina, datum vydání 26.5.2013

Kategorie: GTracing

posta  poslat tento článek známému
Brněnský víkend Menxu: příjemné výsledky s nejlepším na konec
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Seriály Ferrari Challenge a Superstars Series letos zavítaly i do Brna a MenX tak dostal první příležitost prezentovat své vozy i českému publiku. Slunečný květnový víkend týmu dopřál několik umístění těsně pod stupni vítězů a v úplném závěru i pódium.



Do série Coppa Shell se s Jozefem Jakubíkem poprvé podíval i Tomáš Kukučka a byl to velice povedený debut, když se v prvním závodě dokázal z devátého místa na startu propracovat až na čtvrté. Teď už se můžeme jen dohadovat, jak by dopadl druhý závod bez nezaviněné kolize hned ze začátku, vzhledem k Tomášově následnému tempu a posunu pořadím o šestnáct příček by se dalo uvažovat ještě o lepším výsledku. Jozef uviděl cíl jako patnáctý, resp. sedmnáctý, což je zlepšení oproti Monze.

V Trofeo Pirelli už poněkolikáté během své závodnické kariéry vyrazil na Masarykův okruh Robert Pergl. V prvním závodě vydělal na kolizích a do týmové sbírky přidal další čtvrté místo, čímž zopakoval výsledek z předchozího závodu Challenge na brněnské trati (rok 2009, Ferrari F430). Ve druhém se bohužel nedostal ani za první kolo, soupeř ho postrčil do kačírku, kde pro Roberta tentokrát závodění skončilo.

Nejrychlejší vozy z víkendového programu se shromáždily na start dvou „hodinovek“ Superstars GT Sprint. V atraktivním poli, tvořeném převážně vozy Ferrari 458 GT3, se MenX staral o dvě GT3 týmů Dino&Co (Andrej Studenič, Patrik Tkáč) a RPD Racing (Lubomír Jakubík, Michael Vorba). Andrej a Michael si mezi sebou v kvalifikaci na první závod zasoutěžili o místo v první řadě vedle rychlejší 458 GT2, o 9 tisícin byl rychlejší slovenský závodník. V závodě pak ale Michael Andyho předjel a byl to on, kdo předával na lepší pozici. Na Patrika a Lubomíra pak čekal nelehký úkol - sednout do aut s víc jak půl hodiny „starými“ pneumatikami Hankook, což byla pro nepříliš zkušené jezdce poměrně náročná záležitost. Ve třech čtvrtinách závodu Patrika zachytil kačírek a už mu neumožnil pokračovat, Lubomír vůz dovezl na velice pěkném pátém místě. Druhý závod harmonogram v podvečer uzavíral a kdo odešel dřív, udělal chybu. Patrik i Lubomír tentokrát závod rozjížděli a i když se pohybovali spíš za polovinou startovního pole, udrželi přijatelný odstup od předních příček a poskytli kolegům důvod jet naplno a bojovat. Andrej dojel devátý (od pátého v cíli ho dělily necelé tři vteřiny), Michael zavelel ke skvělé stíhací jízdě a po překonání řady soupeřů projel cílem na čtvrté pozici celkově a třetí v kategorii GT3, takže i v Brně měl tým důvod zamířit k pódiu.

Dosažené výsledky jsou velkou motivací pro další závod, který je pro většinu týmových jezdců tím „domácím“: druhou červnovou neděli se Superstars GT utkají o další body na Slovakiaringu. O dva týdny později pojede série Ferrari Challenge v Le Mans (před legendární „čtyřiadvacítkou“) a v té samé době se koná třetí pokračování středoevropského Eset V4 Cupu, tentokrát v polské Poznani.

Tomáš Kukučka: „Ve Ferrari 458 Challenge už jsem letos závodil ve slovenském mistrovství, před tímto víkendem jsem ale přesto byl poměrně nervózní, protože jsem nevěděl, jak na tom budu v porovnání s jezdci, kteří už toto auto přece jen víc znají. Škoda rány v druhém závodě, která mě odsoudila na konec startovního pole, silně mne to ale namotivovalo a mám radost z následného výkonu, zvlášť s autem poškozeným po nárazu. Moc se těším na další kilometry za volantem Italie.“

Ivo Horn, šéf týmu: „Musím pochválit všechny jezdce i celý tým, ve výsledkových listinách jsme se rozhodně neztratili a všichni za volantem podali více než odpovídající výkony. Pro tým to byl další náročný víkend s pěti auty, ale zvládli jsme to a odjíždíme spokojení.“


Text: Karel Gallina - tisková zpráva Menx
Foto: Karel Gallina

Související články

    Nebyly nalezeny žádné související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners