Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  60. let Ferrari 2007 - české oslavy výročí - reportáž a fotogalerie a video

60. let Ferrari 2007 - české oslavy výročí - reportáž a fotogalerie a video

Jaroslav Hanus, datum vydání 18.5.2007

Kategorie: Ferrari

posta  poslat tento článek známému
60. let Ferrari 2007 - české oslavy výročí - reportáž a fotogalerie a video
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

60. let Ferrari 2007



Štafeta Ferrari zavítala 16.5.2007 i do České republiky. Hlavní část českých oslav se uskutečnila v Praze v prostoru Malostranského náměstí. Zde byl hlavní stan organizátorů, místo srazu majitelů vozů Ferrari, „seřadiště“ před odjezdem na spanilou jízdu, zkrátka středobod světa Ferrari v ten moment. Již po desáté hodině zde bylo mnoho fanoušků, kteří vyhlíželi příjezd každého vozu. Účastnické vozy vždy dostaly to správné označení samolepkami. Každý kdo měl u sebe foťák nebo alespoň mobil, fotil fotil a fotil... Hloučky turistů udiveně koukali co se to děje a asi si v duchu říkali, že trefili ten správný den na návštěvu Prahy.

Osobně mě potěšilo, že se na tuto akci přišlo podívat i několik členů našeho fanclubu 1.FFoSB a že jsme se mohli pozdravit a v klidu pohovořit.
Českou, ale asi i světovou premiéru si odbylo Ferrari 360M/F430, které je dle mého názoru asi zatím světovým unikátem.

Během poledních hodin se shromáždila asi padesátka vozů s koníkem ve znaku, aby po druhé hodině odpoledne mohl tento konvoj vyrazil za policejní asistence na spanilou jízdu Prahou. Jízda startovala na Malostranském náměstí u kavárny Caffeteria a pak se proplétala centrem Prahy, hotel Intercontinental, Pařížská ulice, Staroměstské náměstí, magistrála, Václavské náměstí, Vodičkova ulice, Tančící dům, Plzeňská ulice, čerpací stanice Shell, showroom HP Exclusiv, Evropská, Milady Horákove, Chotkovy sady a opět Malostranské náměstí Akce byla slavnostně zakončena na Hradčanském náměstí kde pak v prostorech Pražského hradu následoval „státnický“ program. Tím významný den pro fanoušky Ferrari i tyto vozy skončil a štafeta se s ranním rozbřeskem vypravila na cestu do Maďarska.

Z České republiky pak ještě do Itálie poputuje nádherný skleněný pohár se znakem Ferrari, ten bude spolu s ostatními dary z účastnických států vystaven v římském paláci Farnesina a poté vydražen na dobročinné účely.

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners