Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Jiné  >  4. Českobudějovický sraz vozů Alfa Romeo

4. Českobudějovický sraz vozů Alfa Romeo

Jaroslav Hanus, datum vydání 25.7.2010

Kategorie: Jiné

posta  poslat tento článek známému
4. Českobudějovický sraz vozů Alfa Romeo
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

23.-25.7.2010 proběhl již historicky 4. Českobudějovický sraz vozů Alfa Romeo - měl svoje slibné i slabé stránky.



Českobudějovický sraz, který byl loni největším srazem v ČR, letos doplatil na vyčerpanost – termínovou (pořádat sraz o prázdninách je vždy rizikové i když o termínu necháte případné účastníky hlasovat, pořádat sraz po takové akci jako bylo 100leté výročí AR v Miláně, kam jelo hodně lidí z ČR bylo také ošemetné, ale v tomto neměli českobudějovičtí pořadatelé na výběr, příští rok se to už nebude opakovat), finanční (cesta do Milána nebyla nejlevnější a proto hodně majitelů šetřilo, na jih Čech nepřijelo) a na nepřízeň počasí. Po týdnech krásného slunného počasí přišel propršený víkend a to od cesty na sraz neodradilo jen skalní fanoušky.

Po smečce 70 aut, které se jih Čech podívaly loni, se na parkovišti u českobudějovického výstaviště sjelo jen 28 vozů Alfa Romeo, doplněných o jeden Renault Espace a dvě lehké váhy – Peugeoty 106 (pro příště – radši budu s AR 147 1.6 sprintovat proti AR s větším objemem, než proti super-lehkonohý 106 :-). O to příjemnější bylo vidět na srazu žhavou novinku - Alfu Romeo Giulietta, kterou přivezli zástupci českobudějovické společnosti Auto Future, která se od 1.7.2010 stala opět oficiálním dealerem Alfy Romeo.

A jaký byl program? Od výstaviště se celá skupina účastníků srazu přemístila na náměstí Přemysla Otakara II., kde nám byla stejně jako loni vyhrazena obvodová parkovací část. Následoval přesun k zámku Hluboká nad Vltavou (drtivá většina účastníků srazu) a poté na letiště do Bechyně (malá část účastníků jela rovnou sem, bez mezi zastávky na Hluboké), kde se uskutečnily sprinty. Po odjetí sprintů už byl připraven závěr srazu v podobě posezení v campu Bezdrev.

Sraz samotný však nebyl z pohledu účastníka procházkou růžovým sadem, ačkoliv se pořadatelé museli moc snažit, aby vše dokázali připravit, výsledek byl tak trochu matný. Sraz potřebuje pořadatele „velitele“, kterého budou všichni poslouchat. Premiéru dolphin7 na této pozici hodně účastníků moc neulehčilo a jí patří velké díky, že se svého postu nezalekla a snažila se svůj úkol zvládnout nejlépe jak mohla. Pokud je stanovený nějaký časový program (a ten je dokonce luxusně vytištěný i s barvou) je potřeba ho dodržovat a když ne je potřeba dostat k účastníkům informaci o tom proč se program mění a jak. Ve chvíli kdy už má celá kolona odjíždět z ČB a místo toho účastníci odchází na oběd, člověk chvíli znejistí co má vlastně dělat a pokud taky půjde na oběd, jestli se zbytkem startovního pole ještě někdy setká... Variantní program srazu jsem kritizoval už loni, ale zřejmě je to nějaká jihočeská specialita. Proč komplikovat účastníkům hlavu, že stříbrná 156 vede ostatní na Hlubokou a druhá stříbrná 156 jede přímo do Bechyně? Loni jelo málo aut na zámek a byl to celkem nic moc zážitek. Letos jela většina a bylo to super. Ne nadarmo se říká, že v jednotě je síla. Navíc bylo možno fotit auta přimo před zámkem, za což patří pořadatelům velké poděkování. Myslím, že se těch 5 posádek aut co jeli přímo na letiště a pak na nás museli čekat asi moc nebavili, nebo se mýlím?

Přesto co jsem napsal výše, musím všem co se na pořádání srazu poděkovat za organizaci srazu, protože odvedli velký kus tu méně a tu více viditelné práce a hlavně vydrželi a na svou práci se nevykašlali. Věřím, že 5. Českobudějovický sraz vozů Alfa Romeo bude opět po stránce množství účastníků i po stránce organizační špičkovou záležitostí.



Pohled ho historie Českobudějovických srazů:
3. českobudějovický sraz ARC
2. českobudějovický sraz ARC
1. českobudějovický sraz ARC


Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

  • dolphin7 - Dana Kneblová   (26.7.2010 19:05:38)

© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners