Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  FOC CZ  >  1.International Ferrari Owners‘ Clubs Meeting

1.International Ferrari Owners‘ Clubs Meeting

Jaroslav Hanus, datum vydání 1.11.2010

Kategorie: FOC CZ

posta  poslat tento článek známému
1.International Ferrari Owners‘ Clubs Meeting
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Reportáž a první fotogalerie z 1.Mezinárodního setkání členů Ferrari Owners Clubů.



Ve dnech 21.-23.10.2010 se ve francouzském Le Castellet uskutečnil historicky první mezinárodní sraz členů Ferrari Owners Clubů. S českým FOC se na jih Francie podívalo 11 účastníků s 6 vozy. Česká výprava patřila mezi nejpočetnější. S ohledem na velikost České republiky a teprve vznikající tradici českého FOC, byla účast z ČR velmi oceněna.

Program celého setkání ohrožovala francouzská stávka proti změnám v místním důchodovém systému. Průběh samotného srazu stávka nijak zvlášť nenarušila, ale projevila se na množství účastníků srazu. Čeští účastníci se do Francie přepravovali ve dvou skupinách. První a početnější odeslala své vozy na návěsu a sami do Francie letěli a druhá skupina se přesunovala po vlastní ose.

Hlavní program setkání byl rozdělen do dvou dnů. První den byl věnován jízdám na okruhu Paul Ricard. Tento okruh má v historii Scuderie Ferrari zvláštní místo – Alain Prost zde v roce 1990 pro Ferrari získal 100.vítězství Scuderie v Grand Prix. Na okruhu se střídaly jednotlivé skupiny jezdců a ten kdo zrovna nejezdil měl možnost pozorovat dění na trati, ale i v boxech a v prostorech závodního týmu JMB Racing. V ten den byl na trati v Paul Ricard i testovací team Peugeotu, který připravuje nový prototyp pro závod Le Mans. Team Peugeotu však k účastníkům srazu nebyl až tak přívětivý a některým ukázal, že jeho ochranka nosí spolehlivé střelné zbraně...

Druhý den se účastníci srazu vypravili na projížďku kouzelným krajem Provence s cílem v Domaine de La Coquillade v Gargas, kde byl připraven oběd Le Gourmet de la Coquillade. Program srazu zakončil galavečer v prostorách hotelu du Catellet, spojený se slavnostní večeří a předáváním cen v různých kategoriích.

O tom co bylo možno ve Francii zažít, se můžete přesvědčit ve fotogalerii, která bude mít 3 díly, připravili jsme pro vás i několik krátkých videí.







Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners