Czechferrari.cz

elektronický magazín o Ferrari

homepage showroom magazín modely Facebook
Login:     Heslo:         registrace
 

CZECHFERRARI.CZ 2002-2017

CzechFerrari RSS

Menu

Novinky - akce

Anketa

Líbí se Vám Ferrari Purosangue?

Hlasů celkem: 18

Rodina serverů. Konec nudy!

Titulní stránka  >  Magazín  >  Ferrari  >  Ferrari Aurea Prototype 2.

Ferrari Aurea Prototype 2.

Jaroslav Hanus, datum vydání 8.12.2003

Kategorie: Ferrari, Design

posta  poslat tento článek známému
Ferrari Aurea Prototype 2.
NÁŠ TIP: Zkuste naši inzerci, naleznete tam Ferrari California! Mrkněte na naši inzerci přímo zde.

Aurea projekt se zrodil z důvodu vyzkoušení zkušeností inženýrů a kreativity studentů university ve Florencii.



Mezi hlavní autory celého prototypu patří DOTT. Alessandro Debenedetti, DOTT. Pierpaolo Garripoli, DOTT. Emiliano Fiordi a DOTT. Marco Francesconi.

Dodatečné řešení úkolů v oblasti aerodynamiky a stylistiky ve spolupráci s Ferrari, přineslo model spojující funkčnost a vzhled, minulost a přítomnost. Vůz se svou sportovní linkou je zrozený k jízdě a vítězství. Ve vzhledu Ferrari Aurea je možno hledal prvky designu a invence modelů jako Barchetta (48), 330P4, F12002, Enzo, 456 nebo 360 Modena. Vzpomínky transformované do tvarů budoucnosti - tak aby legenda Ferrari nikdy neskončila.

Při tvorbě aerodynamiky byly použity poznatky z vlastností aerodynamiky vozů Formule 1 - tvar přední i zadní části vozu, podlahy vozu, přibližné prostorové rozložení komponent.

Interiér Ferrari Aurea byl tvořen s ohledem na bezpečnost a funkcionalitu. Zřejmá je inspirace v kokpitech vozů F1. Interiér je sice pro dva pasažéry, ale centrální roli hraje řidič. Zajímavostí jsou zpětná zrcátka v blízkosti volantu spolupracující z kamerami na zádi vozu. Svým tvarem zaujme i neobvykle tvarovaný volant (včetně airbagu - ten je umístěn i před spoujezdcem). Za volantem je umístěn tachometr spojený s otáčkoměrem (světelné signály pro přeřazení), ukazatelem zařazeného rychlostního stupně a nejnutnějšími kontrolkami. Další vlastnosti vozu se dají nastavovat prostřednictvím dotykové obrazovky umístěné na prostředním panelu. Stačí nastoupit, připoutat se, stiskem startovacího tlačítka nastartovat motor a užívat si skvělých vlastností vozu Ferrari Aurea…..

Galerie

Související články

Hodnocení článku

-2 -1 0 1 2 Kliknutím na obrázek provedete hlasování

Diskuze k článku

prozatím nejsou žádné příspěvky


© 2002 CzechFerrari.cz | This website has no affiliation with Ferrari S.p.A., Scuderia Ferrari or what so ever. All copyrights, trademarks and logos belongs to their respective owners